Sastojci
1 kg Namjenskog brašna za dizana tijesta
3 jaja
1 dl ulja
2 čaše jogurta
1 kg Namjenskog brašna za dizana tijesta
3 jaja
1 dl ulja
2 čaše jogurta
kvasac
2 žlice šećera
1 žlica soli
600 g salame
2 žlice šećera
1 žlica soli
600 g salame
Priprema
1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Neka odstoji 10-ak minuta. Neka vas ne zbuni malo integralnog brasna jer ponestalo mi obicnog u posudi pa sam se snasla. Radi lakšeg rada podijelite ga na pola. Tijesto rastanjite na pola cm.
2. Tijesto isjecite na trake visine najviše 2 cm, a dužine 15 cm.
1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Neka odstoji 10-ak minuta. Neka vas ne zbuni malo integralnog brasna jer ponestalo mi obicnog u posudi pa sam se snasla. Radi lakšeg rada podijelite ga na pola. Tijesto rastanjite na pola cm.
2. Tijesto isjecite na trake visine najviše 2 cm, a dužine 15 cm.
3. Salamu isjecite na tanke kolutove te po pola. Na svaku traku poredajte polovine salame tako da zaobljena strana salame bude prema gore, lagano iznad ruba trake.
4. Uvijte svaku traku zajedno sa salamom tako da dobijete ružicu.
5. Ružice poredajte na pek papir, te pecite na 200 stupnjeva dok blago ne porumene.
4. Uvijte svaku traku zajedno sa salamom tako da dobijete ružicu.
5. Ružice poredajte na pek papir, te pecite na 200 stupnjeva dok blago ne porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar