Sastojci
500g kora za pitu
6 jaja
600ml jogurta
100ml ulja
500g kora za pitu
6 jaja
600ml jogurta
100ml ulja
180ml kisele pavlake
10g praška za pecivo
so
Priprema
1.
Viljuškom umutite jaja, kiselu pavlaku, so i prašak za pecivo, pa spojite sa jogurtom i uljem. Pleh veličine 21x36cm (onaj stari Metalac sa tufnicama) malo nauljite i obložite najdebljom korom u pakovanju. Ostale kore preklapajte kao kad pravite lepezu da je svaki preklop oko 6cm širine. U zavisnosti od veličine kora i pleha faltajte kore po široj ili dužoj stranici. Spustite ih u pleh kao na slici. Pažljivo rasporedite fil između falti. Koru koja vam visi preko pleha ušuškajte sa strane.Pecite na 220 stepeni oko 30 munuta, pa smanjite na 180 i pecite još 30 minuta. Preko vrele pečene pite stavite mokru pamučnu krpu i ostavite je tako oko 30 minuta da pita popusti. Ako volite da bude hrskava onda preskočite ovaj korak.
1.
Viljuškom umutite jaja, kiselu pavlaku, so i prašak za pecivo, pa spojite sa jogurtom i uljem. Pleh veličine 21x36cm (onaj stari Metalac sa tufnicama) malo nauljite i obložite najdebljom korom u pakovanju. Ostale kore preklapajte kao kad pravite lepezu da je svaki preklop oko 6cm širine. U zavisnosti od veličine kora i pleha faltajte kore po široj ili dužoj stranici. Spustite ih u pleh kao na slici. Pažljivo rasporedite fil između falti. Koru koja vam visi preko pleha ušuškajte sa strane.Pecite na 220 stepeni oko 30 munuta, pa smanjite na 180 i pecite još 30 minuta. Preko vrele pečene pite stavite mokru pamučnu krpu i ostavite je tako oko 30 minuta da pita popusti. Ako volite da bude hrskava onda preskočite ovaj korak.
Nema komentara:
Objavi komentar