nedjelja, 29. svibnja 2016.

MOKRA ČOKOLADNA TORTA



Sastojci
Biskvit
2×2 jaja
2×9 zlica secera
2×12 zlica brasna
2×1 prasak za pecivo
2×1 zlica cokolade u prahu ili kakaa
2×13 žlica mlijeka
Fil
1 litra mlijeka
9 zlica secera
25 dkg margarina
20 dkg cokolade za kuhanje
20 dkg mljevenih ljesnjakPriprema
1.
justify;">Biskvit:
2.
prvi dio, 2 jaja i 9 zlica secera dobro izraditi, dodati brasno, pzp, mlijeko i na kraju cokoladu u prahu ili kakao, sve dobro izraditi, kalup (25-30 cm promjera) namastiti i pobrasniti ili staviti papir za pecenje, istresti smjesu i peci
3.
kad je biskvit gotov istresti ga i prepoloviti, tako da dobijes 2 kore
4.
zatim ispeci jos jedan isti biskvit………….da se na kraju dobiju 4 kore
5.
kalup oprati i pripremniti za slaganje
6.
Fil:
7.
U 1 litru mlijeka staviti 1 margarin, 9 zlica secera i 20 dkg cokolade za kuhanje, kad sve prokuha, tj.kad se sve istopi, ukuhati 20 dkg mljevenih ljesnjaka ili oraha, skloniti sa vatre i vrucim filom zalijevati koru po koru i slagati u kalup.
8.
prije nego se stavi prva kora i zalije filom, malo fila se stavi na dno kalupa (ta prva kora ce ustvari biti gornja kora kad se torta sutradan okrene), znaci ide: fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora i ostatak fila
9.
sve mora onako…plivati malo…ostavi se preko noci da upije i sutradan se okrene na tacnu i ukrasi slagom po zelji
10.
prije nego se okrene, lagano se zagrije kalup da otopi donji dio fila pa da lakse izade iz kalupa
11.
nije komplicirano, al ga ja sad razvukla kao da je 🙂

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...