Sastojci 6 osoba
biskvit
5 jaja
25 dkg šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
25 dkg brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
fil
2 pudinga od čokolade
1 l mlijeka
6 žlica šećera
preljev
4 kisela vrhnja (20%m.m.)
5 žlica šećera
4 vanilin šećeraPriprema
1.
izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjkei vanilin šećer…. dodati ulje i vodu, te brašno i prašak za pecivo…
2.
namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja….. velićina tepsije otprilike 25×35…. u među vremenu skuhati puding….
3.
pola tjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati…..sada taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ….baš kao što je pokazano na slici….
biskvit
5 jaja
25 dkg šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
25 dkg brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
fil
2 pudinga od čokolade
1 l mlijeka
6 žlica šećera
preljev
4 kisela vrhnja (20%m.m.)
5 žlica šećera
4 vanilin šećeraPriprema
1.
izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjkei vanilin šećer…. dodati ulje i vodu, te brašno i prašak za pecivo…
2.
namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja….. velićina tepsije otprilike 25×35…. u među vremenu skuhati puding….
3.
pola tjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati…..sada taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ….baš kao što je pokazano na slici….
4.
još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta….. tek sada se stavlja peći….
još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta….. tek sada se stavlja peći….
5.
dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer…..
6.
odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču…..
dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer…..
6.
odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču…..
Posluživanje
kolač pusti da se ohladi te ga preko noći ostavi u frižideru….. kolač služi hladan i vjerujte nećete se pokajati ako ga napravite….. kada sam ga ja prvi puta pravila nabrzinu se pojeo a ono još zanimljivije sve je zanimalo kako je puding završio dolje….. DOBAR TEK SVIMA!!!!!!
kolač pusti da se ohladi te ga preko noći ostavi u frižideru….. kolač služi hladan i vjerujte nećete se pokajati ako ga napravite….. kada sam ga ja prvi puta pravila nabrzinu se pojeo a ono još zanimljivije sve je zanimalo kako je puding završio dolje….. DOBAR TEK SVIMA!!!!!!
Nema komentara:
Objavi komentar