četvrtak, 26. svibnja 2016.

prhke lisnate kiflice

prhke lisnate kiflice

Sastojci
za tijesto
250 g margarina
3 kom žumanca
1 kom kisele pavlake (180 g)
500 g brašna
1/2 limuna ribana korica
1 kašičica burbon vanilin šećera
za premazati tijesto
70 g istopljenog margarina
za uvaljati kiflice
po potrebi šećer u prahu
1 kašičica burbon vanilin šećera
malo džema za filovanjePriprema
1.
Margarin sobne temperature, žumanca i kiselu pavlaku mutiti mikserom do fine glatke mase, dodati limunovu koricu, vanilin šećer i brašno pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se odmara 30 min. podijeliti ga na 10 jednakih dijelova.
2.
Svaki dio razviti kao malu palačinku i premazati istopljenim i malo ohlađenim margarinom. Uviti u rolat, i tako svih 10 dijelova. Rolate stavljati na tacnu jedan do drugog, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da stoji u frižideru 24 sata.
3.
Svaki rolat isjeći na 8 dijelova, svaki dio rastanjiti, filovati i uviti kiflicu. Stavljati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 C oko 20 min. da blago porumene.
4.
Dok su još tople kiflice obilno uvaljati u šećer u prahu izmiješan sa burbon vanilin šećerom.
Posluživanje
Mogu se jesti odmah, ali su još bolje kad odstoje dan, dva, tri….. :)))))

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...