ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

KREM ROLAT



Sastojci:
Kora:
-2 belanca
-200 g mlevenih oraha
-50 g mlevenog keksa
-200 g prah šećera



-1 limun-kora
Fil:
-2 kuvana žumanca
-100 g margarina
-100 g prah šećera

Priprema:
Belanca penasto umutiti u čvrst sneg, dodati mlevene orahe, mleveni keks, prah šećer i narendanu koricu limuna.
Sve dobro izmešati.
Ukoliko vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo keksa kako bi se lakše oblikovala kora.


Dasku obložite providnom folijom, posipite po njoj kristal šećer i izručite masu pa je oklagijom izravnajte na debljinu od oko 5-6 mm.
Za fil penasto umutite kuvana žumanca, margarin i prah šećer.
Ravnomerno namažite preko kore i uz pomoć folije umotajte rolat, lagano da vam ne bi pucao.
Gotov rolat umotajte u foliju i tako uvijenog ga kotrljajte po radnoj ploči napred-nazad da se lepo oblikuje, pa ga ostavite da se dobro stegne pre sečenja.
Najbolje bi bilo da vam odstoji dan-dva, ukoliko niste baš nestrpljivi, ali verujte, lepše se seče kada je dobro ohladjen i prosušen.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...