Ovo je jedan stari recept iz mog djetinjstva s malo neuobičajenim filom. I količine sastojaka su tradicionalno neodređene, šećer sam još mjerila i zapamtila koliko ga ide u fil, ali za brašno ne znam, to treba dodati “prema iskustvu”.
Sastojci:
KORE
3 žlice meda
6 žlica mlijeka
2 cijela jaja
10 dag maslaca
20 dag šećera
po potrebi brašna- da se dobije tijesto odgovarajuće konzistencije
1 Prašak za pecivo Docela
FIL
1/2 l mlijeka
5 žlica griza
5 žlica šećera- ili po ukusu
250 g maslaca
malo naribane korice limuna
glazura
100 g bijele čokolade
oko 0.5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Med, mlijeko, jaja, maslac i šećer razmutiti i kuhati uz stalno miješenje dok ne dobije lijepu smeđu boju. U ohlađeno dodati brašna po potrebi i 1 prašak za pecivo. Tijesto podijeliti na 4 dijela i peći na preokrenutoj tepsiji. Ja sam si na papiru za pečenje iscrtala dno tepsije i valjala na papiru (s druge strane, da trag olovke ne prijeđe na kolač) pa sam tako lakše i prebacila tijesto na tepsiju, pogotovo nakon prve kore kada je tepsije topla.
KORE
3 žlice meda
6 žlica mlijeka
2 cijela jaja
10 dag maslaca
20 dag šećera
po potrebi brašna- da se dobije tijesto odgovarajuće konzistencije
1 Prašak za pecivo Docela
FIL
1/2 l mlijeka
5 žlica griza
5 žlica šećera- ili po ukusu
250 g maslaca
malo naribane korice limuna
glazura
100 g bijele čokolade
oko 0.5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Med, mlijeko, jaja, maslac i šećer razmutiti i kuhati uz stalno miješenje dok ne dobije lijepu smeđu boju. U ohlađeno dodati brašna po potrebi i 1 prašak za pecivo. Tijesto podijeliti na 4 dijela i peći na preokrenutoj tepsiji. Ja sam si na papiru za pečenje iscrtala dno tepsije i valjala na papiru (s druge strane, da trag olovke ne prijeđe na kolač) pa sam tako lakše i prebacila tijesto na tepsiju, pogotovo nakon prve kore kada je tepsije topla.
Skuhati griz u mlijeku sa šećerom. U ohlađeno dodati maslac i naribanu limunovu koricu.
Filovati kore, na zadnju glazura od čokolade, u ovom slučaju bijele.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar