Sastojci
za podlogu
1 kom jaje
80 g margarina
50 g šećera
1 kom vanilin šećera
3 kašike mlijeka
80 g brašna
1 kom praška za pecivo
za rolat
5 kom jaja
150 g šećera
80 g brašna
70 g gustina
1/2 praška za pecivo
3 kašike vode
krema
5 dl voćnog soka
3 kašike šećera
2 kašike limunovog soka
50 g gustina
4 dl slatke pavlake
1 vrećica želatina
+++
500 g šumskog voća
po potrebi marmelada
1 kesica preliva za torte
1 kom jaje
80 g margarina
50 g šećera
1 kom vanilin šećera
3 kašike mlijeka
80 g brašna
1 kom praška za pecivo
za rolat
5 kom jaja
150 g šećera
80 g brašna
70 g gustina
1/2 praška za pecivo
3 kašike vode
krema
5 dl voćnog soka
3 kašike šećera
2 kašike limunovog soka
50 g gustina
4 dl slatke pavlake
1 vrećica želatina
+++
500 g šumskog voća
po potrebi marmelada
1 kesica preliva za torte
Priprema
1.
Umutiti margarin sa šećerom i vanil šećerom. Dodati jaje, mlijeko i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sipati u podmazan okrugli kalup oko 26 cm. i peći na 200 C.
Za biskvit umutiti žumanca, šećer i vodu. Umiješati brašno pomiješano sa gustinom i praškom za pecivo. Na kraju kašikom lagano umiješati snijeg od dobro umućenih bjelanaca. Pleh oko 35×35 cm. premazati uljem sipati smjesu za biskvit i peći na 200C.
Kad je pečen biskvit izvaditi na krpu, saviti rolat i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi premazati ga marmeladom i ponovo saviti rolat.
Želatin natopiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri.
Za kremu: U malo voćnog soka istopiti gustin. Ostatak voćnog soka, limunov sok i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i kuvati da se zgusne. Skloniti sa šporeta i umiješati želatin (prethodno natopljen u vodi).
Umutiti slatku pavlaku pa sastaviti sa umućenom kremom.
U kremu umiješati polovinu voća.
Masno tijesto premazati marmeladom i staviti u kalup.
Rolat nasjeći u komade 1 cm. debljine i poredati uz zidove kalupa.
Kremu sipati u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.
Poredati preostalo voće i preliti prelivom za torte.
1.
Umutiti margarin sa šećerom i vanil šećerom. Dodati jaje, mlijeko i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sipati u podmazan okrugli kalup oko 26 cm. i peći na 200 C.
Za biskvit umutiti žumanca, šećer i vodu. Umiješati brašno pomiješano sa gustinom i praškom za pecivo. Na kraju kašikom lagano umiješati snijeg od dobro umućenih bjelanaca. Pleh oko 35×35 cm. premazati uljem sipati smjesu za biskvit i peći na 200C.
Kad je pečen biskvit izvaditi na krpu, saviti rolat i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi premazati ga marmeladom i ponovo saviti rolat.
Želatin natopiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri.
Za kremu: U malo voćnog soka istopiti gustin. Ostatak voćnog soka, limunov sok i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i kuvati da se zgusne. Skloniti sa šporeta i umiješati želatin (prethodno natopljen u vodi).
Umutiti slatku pavlaku pa sastaviti sa umućenom kremom.
U kremu umiješati polovinu voća.
Masno tijesto premazati marmeladom i staviti u kalup.
Rolat nasjeći u komade 1 cm. debljine i poredati uz zidove kalupa.
Kremu sipati u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.
Poredati preostalo voće i preliti prelivom za torte.
Izvor : coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar