utorak, 17. svibnja 2016.
MRAK BAKLAVA
Sastojci
12-14 listova kora za baklavu
200 g mljevenih oraha
100 g mljevene plazme (ili drugog keksa)
100 g rendane čokolade
3 kašike šećera
4 kašike griza
100 ml ulja
malo vode
i još:
100 ml ulja
50 g putera
sirup:
600 g šećera
1 vanilin šećer
700 ml vode
Priprema
1.Prvo pripremiti sirup: sve sastojke kuhati oko 20 minuta, pa ostaviti da se sirup ohladi!
Sjediniti mljevene orahe, mljevenu plazmu, rendanu čokoladu, griz, šećer,100 ml ulja i malo vode ili soka od limuna.Sve dobro sjediniti. Otopiti ulje i puter. Pleh premazati puterom.Na radnu plohu staviti koru, posuti sa par kašika otopljenog putera i ulja,preklopiti drugom korom, pa na jedan kraj staviti fil.
2.
Zarolati, pa redati u pleh. Na isti način pripremiti i ostale "rolate". Izrezati na parčad, pa peći na 200 C, oko 40 minuta.
3.
Pečenu baklavu preliti hladnim sirupom.
4.
Kada se baklava ohladi, poslužiti!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI
SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...
-
Sastojci Za testo -200g masti -500g brasna -1 prasak za pecivo -2 jaja -200g secera -150g oraha -1dl mleka Za posipanje ...
-
Pročitajte recept za pripremanje napitka koji je izuzetno zdrav za naš organizam. Sastojci 4 mrkve 3 jabuke sok od 1/2 limuna...
-
Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravn...
Nema komentara:
Objavi komentar