utorak, 17. svibnja 2016.

TIRAMISU TORTA! .KREMASTA,SOČNA,PRIMAMLJIVOG IZGLEDA I OKUSA.



Omiljeni okusi kave i kreme stopljeni o uvoj božanstvenoj ljepotici...kremasta,sočna,primamljivog izgleda i okusa.Još jedna torta bez recepta,izmišljena...čast mi ju je podjeliti sa Vama  :-)

Sastojci
BISKVIT: 5 jaja (odvojiti žumanjke,od bjelanjaka napraviti snijeg)
5 žlica šećera,5 žlica brašna
1 dcl ulja,1 dcl mijeka
1 prašak za pecivo Docela
1 Rum šećer Dolcela

 
2 žlice kakaa u prahu Dolcela/ili 3 žlice Kraš expressa
KREMA: Tiramisu krema Dolcela
Šlag hit Dolcela
3 dcl mlijeka
1 Bourbon vanilija šećer Dolcela
I još: piškota (200 g)
Nescafe ili kava kuhana i malo ohlađena
ZA UKRAS: 500 ml čvrstog šlaga
Kakao u prahu Dolcela

 
Kakao mrvice Dolcela

Priprema
1.speći biskvit ohladiti ga i prepoloviti na dva dijela.Donji dio,natopiti malo kuhanom kavom /nescafeom i premazati otopljenom mliječnom čokoladom ili nutellom
2.
Po želji posipati prženim bademima.Na to staviti jedan dio kreme,na kremu slagati piškote koje treba namočiti u kavu/nescafe
3.
Na piškote staviti preostali dio tiramisu kreme. Na kremu ide drugi dio biskvita,kojeg isto malo natopiti kavom.Ukrasiti šlagom i posipati kakaom
Posluživanje

Prije posluživanja dobro ohladiti u frižideru,najmanje 2 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...