ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

Čokoladna torta s marcipanom i narančom



Sastojci
biskvit
5 komjaja
13 dagšećera kristal
2 dagvanilin šećera
13 dagglatkog brašna
5 dagmljevenih badema
5 dagkakaa
0.5 dlmlijeka
0.5 dlulja
0.5 dlsoka od naranče
krema
2 dlslatkog vrhnja
30 dagčokolade (80% kakaa)
20 dagZvijezda Stolnog
marcipan
5 dagribane korice naranče
15 dagmarcipana
Priprema
1.
Jaja miješamo sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i gusta.
2.
U smjesu dodamo prosijano brašno, kakao i badem. Lagano miješamo da se smjesa sjedini te zatim dodamo mlijeko, ulje i cijeđeni sok naranče.
3.
Smjesu ulijemo u kalup za tortu te pečemo u pećnici prethodno ugrijanoj na 180ᵒC cca 15 minuta. Biskvit ohladimo.
4.
Slatko vrhnje i ribanu čokoladu topimo na pari dok se čokolada potpuno ne rastopi. Miješamo dok se čokolada i vrhnje ne spoje u homogenu smjesu, te stavimo 5-10 minuta sa strane da se malo prohladi.
5.
U mlačnu smjesu dodamo Zvijezdaa Stolni sobne temperature i miješamo dok se margarin sasvim ne otopi. Kremu stavimo da odstoji 30 min u hladnjaku.
6.
Na ohlađeni biskvit namažemo tanki sloj kremei zalijepimo i zalijepimo razvaljani marcipan u koji je umiješana ribana korica naranče. Preostalu dobro ohlađenu kremu stavimo na marcipan. Tortu stavimo u hladnjak 3-4 sata da se dobro stisne, pa glaziramo čokoladnom ocaklinom ili je završimo tučenim slatkim vrhnjem.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...