ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

PENASTA ČOKOLADNA TORTA



POTREBNO JE:
ZA KORE: 6 jaja, 6 kašika šećera, 1kašika ulja, 1 prašak za pecivo, 6 kašika brašna, 3 kašike kakaoa.
ZA FIL: 2 pudinga od čokolade, 1 l mleka, 250 g šećera, 200 g kokosovog brašna, 2 kesice želatina, 3 dl slatke pavlake, 3 dl čokoladnog mleka za natapanje kora, 1 šlag, 50 g rendane čokolade.
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte ostale navedene sastojke i ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. U mleku skuvajte oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom. Dok je smesa vruća, dodajte želatin i dobro promešajte. Ostavite fil da se ohladi, pa u njega dodajte penasto umućenu slatku pavlaku. Koru presecite na dva dela i svaki natopite čokoladnim mlekom i filujte. Odozgo stavite šlag i pospite rendanom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...