srijeda, 20. rujna 2017.

FRANCUSKA KREMPITA. Ako ste ljubitelj kremastih kolača ovo je pravi izbor za vas! RECEPT POGLEDAJTE NA:



Ako ste ljubitelj kremastih kolača ovo je pravi izbor za vas!
Evo sta vam je potrebno za ovu poslasticu:
pakovanje lisnatog testa za kore (500gr)
400 ml slatke pavlake za šlag + 1 kesica kremfixa za učvršćivanje
300-400 gr višanja + 1 kesica želatina
Za žuti fil:
1 litar mleka, 4 jaja, 250 gr šećera, 4 vanilin šećera ili ekstrakt vanile, 140 gr brašna
Priprema: započnite tako što ćete ispeći dve kore od lisnatog testa prema veličini vašeg pleha. Za ovaj kolač koristim pleh veličine 22×30 cm. Donju koru izbockjte viljuškom da se ne podiže kod pečenja a gornju do pola zasecite onako kako ćete posle seći komade kolača.Stavite višnje da prokuvaju sa malo šećera i vode taman toliko da ih voda prekrije. Sklonite ih u stranu.
Skuvajte žuti fil:
razdvojite žumanca i belanca pa sa polovinom šećera čvrsto ulupajte sneg od belanaca.
Žumanca penasto umutite sa drugom polovinom šećera, dodajte vanilin ekstrakt ili šećer, dodajte brašno i malu količinu mleka da se masa razredi i bude kao kad kuvate puding.
Preostalo mleko stavite da zavri, dodajte žutu smesu i kuvajte stalno mešajući dok se ne zgusne. Dobro pazite na temperaturu i na stalno mešanje jer smesa zbog brašna lako zagori!
U vruć fil ručno umešajte sneg od belanaca pa ga izručite na donju koru.
Ostavite da se fil prohladi i uhvati korica kao priprema za višnje.
Pripremite želatin po uputstvu sa kesice pa ga dodajte višnjama na taj način što ćete višnje dodati u otopljen želatin. Dobro izmešajte da se želatin sjedini sa masom. Debljinu srednjeg, crvenog dela sa višnjama određujete u ovom momentu. Ako volite deblji sloj dodat ćete svu količinu tečnosti. Ja volim tanji pa višnje blago ocedim i dodam tečnosti tek da se uhvati korica koja kad se ohladi i želatin odradi svoje sve poveže.
Nakon što se želatin stvrdnuo kolač premažite umućenom slatkom pavlakom kojoj ste dodali kremfix.
Po vrhu složite isečene kocke gornje kore, pospite sve šećerom u prahu i nakon nekoliko sati na hladnom uživajte u ovoj divnoj poslastici :-))
izvor:mala kuhinja veliki uzitak

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...