Sastojci
– 1 kora
– 3 belanca
– 3 kašike kristal šećera
– 3 kašike brašna
– 2 kašike ulja
– 2 kore-ovo je mera za 1 koru
– 3 belanca
– 3 kašike kristal šećera
– 5 kašika nemlevenog maka
– 2 kašike brašna
– 3 belanca
– 3 kašike kristal šećera
– 3 kašike brašna
– 2 kašike ulja
– 2 kore-ovo je mera za 1 koru
– 3 belanca
– 3 kašike kristal šećera
– 5 kašika nemlevenog maka
– 2 kašike brašna
krema
– 1/2 l mleka
– 1 puding od vanile
– 6 žumanjka
– 7 kašika šećera
– 200 gr margarina
– ekstrakt od mentola
– 1 puding od vanile
– 6 žumanjka
– 7 kašika šećera
– 200 gr margarina
– ekstrakt od mentola
dekoracija
– 1 šlag krem od vanile
– 1,5 deci mleka
– 1,5 deci mleka
Priprema
Ispeći jednu belu koru i dve kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuvati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
Mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag
izvor:najbolji recepti
Nema komentara:
Objavi komentar