Ova torta je prava bomba, po ukusu i po izgledu. Sa relativno malo različitih namirnica dobit ćete prekrasnu tortu.
56z54-640×250
56z54-640×250
Sastojci
Za biskvit:
– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 8 žlica mljevenih oraha
– 3 žlice brašna
– pola žličice praška za pecivo
– 6 žlica šećera
– 8 žlica mljevenih oraha
– 3 žlice brašna
– pola žličice praška za pecivo
Za fil:
– 250 g maslaca
– 12 žlica šećera u prahu
– 6 žumanjaka
– 15 dag mljvenih oraha
– 15 dag plazma keksa
– 2 dl soka od naranče
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 12 žlica šećera u prahu
– 6 žumanjaka
– 15 dag mljvenih oraha
– 15 dag plazma keksa
– 2 dl soka od naranče
– 10 dag čokolade za kuhanje
Za šlag:
– 6 bjelanjaka
– 6 žlica + 30 g šećera
– 6 žlica + 30 g šećera
Priprema
Biskvit: Umutiti jaja sa šećerom. Polagano dodati mljevene orahe i brašno u koje ste već dodali prašak za pecivo. Staviti peći u dobro zagrijanu pećnicu 10 minuta, a zatim smanjiti i peći na 180°C još oko 15 minuta.
Fil: Umutiti maslac sa šećerom u prahu. Zatim dodavati jedno po jedno žumance. Kada je dobro umućeno dodati mljevene orahe i plazma keks koji smo prethodno namočili u sok. Polovicu ovoga fila razmazati po biskvitu, a u drugu polovicu umiješati omekšalu čokoladu te taj tamni filom rasporediti po prvoj polovici fila.
Šlag: 15 dag šećera ukuhati s malo vode, a drugih 15 dag šećera karamelizirati (lagano da ne izgori) sve dok ne počne pjeniti. Za to vrijeme umutiti bjelanjke, dodavati šest žica šećera (jednu po jednu, uz neprekidno miješanje) i kada se dobro učvrsti dodati prvo ukuhani šećer, zatim karamelizirani, sve vrijeme miksajući. Miksati dok se dobro neohladi, a zatim prekriti tortu odozgo i sa strane.
izvor:najbolji recepti
Nema komentara:
Objavi komentar