srijeda, 20. rujna 2017.

KAKO SE PRAVI SLATKO OD VIŠANJA….DETALJAN RECEPT PROČITAJ VIŠE NA:



Sastojci:
1 kg očišćenih višanja
(bez koštica)
1 kg šećera
200 ml vode
Priprema:
1. Očišćeno voće staviti u veću šerpu i svaki sloj voća posuti šećerom (najbolje je da voće bude posloženo u jednom sloju ali nije neophodno). Prekriti i ostaviti preko noći, da višnje otpuste sok.
2. Sutradan, dodati vodu (naročito ako je voće slabo pustilo tečnost), pa voće prokuvati na jakoj temperaturi. Kada provri nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi, povremeno protresti šerpu i redovno skidati penu s vrha. Kuvati dok se ne dobije malo ređa gustina meda (oko sat vremena).
3. Skloniti sa vatre, prekriti mokrom krpom i ostaviti da se potpuno ohladi.
4. Čiste tegle puniti slatkim od višanja, zatvoriti i čuvati na hladnom mestu.
izvor:mala kuhinja veliki uzitak

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...