ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

ATLASPROFILAX METODA – KOREKCIJA ATLASA



Korekciju Atlasa, prvog vratnog kralješka iskusilo je u svijetu tisuće i tisuće ljudi, a veliki broj njih podvrgnuo se u tom zahvatu samom tvorcu metode, Švicarcu Reneu C. Schümperliju.



Zahvaljujući činjenici da o tome iskustvu ima niz dokumentiranih slučajeva s dobrim učincima, a niti jedan dokumentirani neželjeni efekt metoda je stekla veliku popularnost širom svijeta. U Hrvatskoj je svega desetak licenciranih osoba koji su osposobljeni da ju izvode, a oni su kao i svi ostali koji takvu dozvolu imaju, članovi međunarodnog saveza i imaju dozvolu Švicarske AtlasPROfilax Akademije. Terapeute s licencom prepoznat ćete po tome jer se njihovo ime nalazi na službenom popisu tog saveza i Akademije na internet adresi www.atlasprofilax.hr.
U Sierri u Valaisu (Švicarska) ), René-Claudius Schümperli već je 1993. otkrio po prvi put u svijetu da je prvi vratni kralježak (atlas) manje ili više krivo rotiran kod gotovo svakog čovjeka. Nakon svoje vlastite duge patnje razvio je jedinstvenu tehniku namještanja atlasa, kojom se samo jednom primjenom može korigirati postojeće iščašenje prvog vratnog kralješka precizno, potpuno sigurno i trajno, bez namještanja ili drugih manipulacija.
Atlas je kod većine ljudi iščašen – rotiran i to stanje dovodi do mnogih fizičkih i psihičkih tegoba (kao što su npr. glavobolje, migrene, vrtoglavice, bolovi u vratu i leđima, ukočenost i težina u vratu i ramenima, loše držanje, deformacije kralježnice, oštećenja diskova, skolioza, nepravilno držanje, ukliješteni moždani i kralježnični živci, različita dužina nogu uzrokovana kosom zdjelicom, bolovi u kukovima, koljenima, spuštena stopala, itd.).
Kada se prvi vratni kralježak jednom vrati u optimalni položaj isti se zbog anatomskih i mehaničkih razloga ne može opet rotirati. Tretman se izvodi samo jednom i garantira da će atlas ostati u svom pravilnom položaju. Ova trajnost nudi šansu za potpun fizički, duhovni i mentalni razvoj i mogućnost uspravnog hodanja i zdravlja. Potrebna je kontrola uz dodatnu podršku procesu samoiscjeljenja.

Znanstvena istraživanja o AtlasPROfilax metodi


Na Mülheimerskom radiološkom zavodu, dr. Seibel i njegov tim istražuju oboljenja kralježnice već preko 24 godine. Dr. Seibel je medicinu obogatio s dvadeset i jednim novim postupkom, a posljednjih 24 godine orijentiran je na dijagnozu i probleme kralježnice. Ovaj priznati njemački stručnjak radi i na razvoju CT i MRI intervencija i aparata. U jednom od znanstvenih radova izvršenih na Zavodu za dijagnostiku i ineterventnu radiologiju, dr. Reiner Seibel potvrdio je tezu o pogrešnom rotacijskom položaju prvog vratnog kralješka. Proučavanje atlasa započelo je prije 5 godina na zahtjev AtlasPROfilax®. Ispitanici su nakon pretrage podvrgnuti tretmanu AtlasProfilax po metodi Dr. René-C. Schümperli-a. Kod skoro svih 114 pregledanih pacijenata nalazi su pokazivali neispravan rotacijski položaj atlasa. Nakon atlasprofilax tretmana pokazao se anatomski ispravan položaj atlasa.
Nakon primjene AtlasProfilax® metode kod ispitanika je uvijek postignuto poboljšanje pokretljivosti glave. To je u prvom redu posljedica opuštanja kratkih leđnih mišića na prijelazu između glave i kralježnice. Iznenađujuće je da poboljšanje pokretljivosti ostaje trajno. To su potvrdili pacijenti na naknadnim pretragama. Negativne posljedice nakon primjene AtlasProfilax® metode nisu primijećene.
Izvor: atma

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...