utorak, 1. studenoga 2016.

Najugodnija masaža lica, a rezultat vidljiv nakon 12 dana i on će vas pomladiti 10 godina!



Ovo je jako dobra i jednostavna procedura koja podmlađuje vaše lice i djeluje fenomenalno.

Potreno vam je 2 kašikice, čaša hladne vode s kockama leda i manja zdijela sa zagirjanim uljem. Ulje može biti maslinovo, bademovo ili drugo. Poslije toga uradite ovo.
Svu šminku uklonite sa lica, umijte se i nanesite ovu kremu, kašikice staviti u čašu sa ledom i vodom. Ohlađene kašičice stavite na gornje kapke i držite nekoliko ekuniti, ovo ponoviti pet puta. A tope kašikice mjenjati za hladne i isto ovo uraditi na dojjim kapcima. Ovo je način za oslobađanja kapaka i podočnjaka. Poslije ovog kašikica ostaviti u zagrijanok ulju ili ih namazati kremom. Kašikice pritsnite blago i radite masažu na linijama lica.

Osnovne masažne linije su:
Po čelu od gornjeg dijela nosa prema sljepoočnicama i liniji rasta kose
Po kapcima kružnim pokretima od unutarnjeg ugla pa opet do njega
Po obrazima, od nosnica prema sljepoočnicama
Od podbratka prema sljepoočnicama
Po vratu, od njegovog početka do podbratka
Svaki pokret obavljajte najmanje 10 puta. Kašikicu povremeno namstiti uljem ili kremom. Poslije masaže lice oprati toplom vodom.
Izvor:http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...