srijeda, 30. studenoga 2016.

NEVJEROVATNA DIJETA: U samo 10 dana 3 kilograma manje



U principu, većina azijskih žena imaju savršenu figuru tijelo bez celulita. To je zbog svoje zdrave ishrane, bez rafiniranog šećera i zasićenih masti. Osim toga, azijske filozofije prehrane uključuje razdvajanje hrane u nekoliko manjih ploča ili zdjele koje nikada nisu pune do vrha.
Ovu azijsku dijetu je kreirao dr Colin Campbell, koji je napisao “The China Study”, u kojem je okrenuo azijski način ishrane u plan ishrane.
Poznato je da je glavni sastojak u azijskim dijeta je riža u kombinaciji s mesom, voće i povrće. Oni ponekad zamijene rižu s kukuruzom, integralni kruh ili sa rezancima je sa integralnim brašnom.

Preporučuje se da konzumirate dovoljno špinata, češnjak, luk, mrkva, blitva na dnevnoj bazi. Možete jesti ih svježe, kuhano ili začinjeno uljem i octom. Također, možete uključiti orahe, svježi sir, soja i jogurt u svakodnevnoj ishrani.
Jednom nedjeljno, možete jesti meso peradi, jaja i slatkiše. Međutim, preporučuje se da zamijeniti slatkiše sa svježim voćem, medom i orasima, ili tamna čokolada sa 75% kakaa.
Jednom u mjesec dana, dozvoljeno vam je da jedete crveno meso, kao što su teletina, govedina i rijetko svinjetine.
Možete promijeniti ovu dijetu, ali morate biti oprezni o kalorijskoj vrijednost vašeg obroka.
Prema Dr. Colin Campbell, vi ćete izgubiti 3 kilograma u samo 10 dana, s tim azijskim dijetu.
Meni za azijske Dijeta
doručak
Kuhana proso u obranom mlijeka i šolju nezaslađenog zelenog čaja sa limunom.
užina:
Troše narandžu ili grejpfrut i zeleni čaj, i sjeckano voće u niskim kalorija jogurt.
ručak:
Integralni pirinač u kombinaciji sa kuhanim povrćem i paradajz sos. Možete piletinu i pečeni krumpir začinjen limunom i octom.
užina:

Šoljica čaja od kamilice, zeleni čaj ili obranog mlijeka. Oni koji ne mogu zadovoljiti glad treba trošiti još jedan narandže ili grejpa.
večera:
Piletina u usitnjene u sitne kocke u kombinaciji sa brokolama ili drugog zelenog povrća. Piletina se može pripremiti sa malo ulja i začiniti ga sa sezonskim mix i limuna.
Večera Broj 2:
Ljudi koji idu u krevet kasno treba da imaju šolju mlijeka ili čaja.
Izvor:http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...