ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

OTKRIVEN NAJBOLJI LIJEK PROTIV AKNI – I TO BESPLATAN: RECEPT!



Kako možete sami napraviti najbolji lijek koji dokazano uklanja akne i to puno bolje od skupih krema i losiona iz drogerija i apoteka?


Zaboravite dakle na kreme i druge skupe preparate! Znanstvenici kažu da su otkrili najbolji lijek za bubuljice, akne, prištiće…
I to sasvim prirodan, iz vašeg vrta, besplatan i možete ga i sami napraviti.
Novo istraživanje sa Leeds Metropolitan University ukazuje da biljka majčina dušica djeluje mnogo puta bolje od najboljih preparata za kožu u liječenju akni.
Znanstvenici su testirali na koji način majčina dušica, neven i smirna djeluju na propionil bakterijske akne, piše The Huffington Post. Bakterije uzrokuju upalu pora i pojavu akni. Iako su i neven i smirna uništile bakterije nakon samo pet minuta, majčina dušica se pokazala najučinkovitijom, potvrđuje studija.
Majčina dušica ima jače antibakterijsko djelovanje nego benzoil peroksid, inače sastavni dio preparata protiv akni.
Da bi djelovanje bilo potpuno, majčinu dušicu treba staviti u alkohol na nekoliko dana pa čak i tjedana.
Taj postupak iz biljke izvlači najbolje sastojke pa je zato najbolje akne mazati upravo tom otopinom, savjetuju stručnjaci.
- Iako su potrebna daljnja istraživanja, od preparata na bazi majčine dušice najviše bi profitirali ljudi s osjetljivom kožom. Nuspojave korištenja preparata na bazi benzoil peroksida su upravo iritacija kože – ističe voditeljica istraživanja dr. Margarita Gomez-Escalada.
Tinktura od majčine dušice – recept!
Stoga, ukoliko imate takvih problema pričekajte da majčina dušica procvjeta (od polovine 6. do polovine 7. mjeseca) i napravite tinkturu za čišćenje lica, koju možete koristiti cijele godine.
Potrebno je: šaka, dvije grančica sa cvjetovima majčine dušice i domaća rakija od žita ili od voća, jačine 38-40%.


Uberite i operite grančice majčine dušice, njima napunite staklenu teglu, prelijte rakijom, sve dobro protresite, dobro zatvorite i ostavite da 14 dana stoji na suncu ili pored nekog drugog izvora topline.
Potom tekućinu procijedite i ovako dobivenom tinkturom čistite akne.
Čaj od majčine dušice
Također, mnogi potvrđuju da pijenje čaja od majčine dušice također savršeno pomaže.
Stručnjaci tvrde da se čaj od majčine dušice nikad ne kuha u otvorenoj posudi, jer ova biljka sadrži lako isparive ljekovite sastojke koji se kuhanjem u otvorenoj posudi gube.
Za pripremu dobrog čaja potrebna je žlica majčine dušice, koja se prelije s dva decilitra ključale vode, poklopi i poslije pola sata procijedi, zasladi medom i pije tri do četiri puta dnevno po jedna šalica.
Čuveni akademik Jovan Tucakov u knjizi „Lečenje biljem“ napominje da treba poštovati pravila branja, sušenja i čuvanja.
On ističe da majčinu dušicu treba brati oko podne, kad nema rose, po lijepom vremenu.
Nikako je ne treba čupati već nožem ili škarama odsijecati, i to gornju polovinu biljke.

Ne smije se nabijati u vreće, nego je treba pažljivo stavljati u korpe.
Osušenu biljku najbolje je čuvati u jačoj papirnoj ambalaži.


Izvor: atma

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...