Sastojci
500g mascarpone sira
500ml slatkog vrhnja
3 žumanjka
3-4 žlice šećera
500g mascarpone sira
500ml slatkog vrhnja
3 žumanjka
3-4 žlice šećera
2 vanilin šećera
piškote
kava
kakao
čokolada (mliječna i crna)
piškote
kava
kakao
čokolada (mliječna i crna)
Priprema
Skuhati kavu i ohladiti je.
Čokoladu nasjeckati i staviti u 150 ml slatkog vrhnja (koristim nekakvo vrhnje iz Lidla, u plavom pakovanju, nakako mi se to vrhnje najviše sviđa) i zagrijati na vatri da se rastopi i ostavimo sa strane.
U jednu posudu stavimo žumanjak i šećer i kuhamo na pari 4-5 min stalno miješajući. Kad bude gotovo, stavimo žumanjak hladiti.
Skuhati kavu i ohladiti je.
Čokoladu nasjeckati i staviti u 150 ml slatkog vrhnja (koristim nekakvo vrhnje iz Lidla, u plavom pakovanju, nakako mi se to vrhnje najviše sviđa) i zagrijati na vatri da se rastopi i ostavimo sa strane.
U jednu posudu stavimo žumanjak i šećer i kuhamo na pari 4-5 min stalno miješajući. Kad bude gotovo, stavimo žumanjak hladiti.
Dok se žumanjak hladi, u jednoj posudi umutimo vanilin šećer i mascarpone mikserom.
Kad se žumanjak ohladio, u njega dodajemo postepeno ostatak slatkog vrhnja i izmješamo s mikserom.
Na kraju pomiješamo to vrhnje sa žumanjkom i mascarpone u jednu smjesu.
U čašu stavimo žlicu čokolade, piškote umočene u kavu, pa kremu i tako redom.
Na kraju ih odozgo pospemo s kakaom u prahu i ostavimo u hladnjak da se ohladi i stisne.
Ukrasila sam sa karamel gnijezdom koji se tu na slici slabo vidi.
Kad se žumanjak ohladio, u njega dodajemo postepeno ostatak slatkog vrhnja i izmješamo s mikserom.
Na kraju pomiješamo to vrhnje sa žumanjkom i mascarpone u jednu smjesu.
U čašu stavimo žlicu čokolade, piškote umočene u kavu, pa kremu i tako redom.
Na kraju ih odozgo pospemo s kakaom u prahu i ostavimo u hladnjak da se ohladi i stisne.
Ukrasila sam sa karamel gnijezdom koji se tu na slici slabo vidi.
Nema komentara:
Objavi komentar