Bijela čokolada, crna čokolada, krem sir, višnje, slatko vrhnje… Kakva bi bila nego extra ?
SASTOJCI:
- biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice vode
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 red crne čokolade(10g)
- namaz od višanja
- 1 staklenka višanja
- 3 žlice gustina
- 100g šećera
- krema
- 250g krem sira
- 350g slatkog vrhnja
- 100g bijele čokolade
- 100ml mlijeka
- 6 listića želatine
- 150g šećera
- glazura
- 90g crne čokolade
- 150ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
- Odvojite bjelanjce od žumanjaca.
izmiksajte žumanjce,šećer,vodu i brašno.Naribajte čokoladu i na kraju lagano umješajte izmiksane bjelanjke.Pecite na 200 stupnjeva 15 minutaOhlađeni biskvit stavite na ukrasni tanjur i obavezno oko njega stavite obruč za torteVišnje ukuhajte zajedno sa gustinom,šećerom i naravno tekućinom iz kompota.Još vruće prelijte po biskvituKREMA:u 1 dc mlijeka ukuhajte šećer i na kraju i bijelu čokoladu.Neka vam se 2-3 minute prohladi zatim dodajte i omekšalu želatinu,zatim i krem sir sve dobro izmiksajte.Ostavite par minuta da se sve skupa ohladi neka bude blago mlako .zatim sve povežite sa tučenim slatkim vrhnjem i izlijte po višnjamaSlatko vrhnje zakuhajte na lagano ,otopite u njemu čokoladu i još vruće prelijte po tortiTortu dobro ohladite i ukrasite po želji
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar