srijeda, 22. ožujka 2017.

EXTRA TORTA



Bijela čokolada, crna čokolada, krem sir, višnje, slatko vrhnje… Kakva bi bila nego extra ?

SASTOJCI:

  • biskvit
  • jaja
  • žlice vode
  • žlice šećera
  • žlice brašna
  • red crne čokolade(10g)
  • namaz od višanja
  • staklenka višanja
  • žlice gustina
  • 100g šećera
  • krema
  • 250g krem sira
  • 350g slatkog vrhnja
  • 100g bijele čokolade
  • 100ml mlijeka
  • listića želatine
  • 150g šećera
  • glazura
  • 90g crne čokolade
  • 150ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

  1. Odvojite bjelanjce od žumanjaca.

    izmiksajte žumanjce,šećer,vodu i brašno.
    Naribajte čokoladu i na kraju lagano umješajte izmiksane bjelanjke.
    Pecite na 200 stupnjeva 15 minuta
    Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni tanjur i obavezno oko njega stavite obruč za torte
    Višnje ukuhajte zajedno sa gustinom,šećerom i naravno tekućinom iz kompota.
    Još vruće prelijte po biskvitu
    KREMA:
    u 1 dc mlijeka ukuhajte šećer i na kraju i bijelu čokoladu.
    Neka vam se 2-3 minute prohladi zatim dodajte i omekšalu želatinu,zatim i krem sir sve dobro izmiksajte.Ostavite par minuta da se sve skupa ohladi neka bude blago mlako .
    zatim sve povežite sa tučenim slatkim vrhnjem i izlijte po višnjama
    Slatko vrhnje zakuhajte na lagano ,otopite u njemu čokoladu i još vruće prelijte po torti
    Tortu dobro ohladite i ukrasite po želji

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...