POTREBNO JE
ZA KORU
- 6 jaja,
- 50 g šećera,
- 60 g brašna,
- pola kesice praška za pecivo,
- 20 g skrobnog brašna,
- 20 g maslaca,
- malo soli
ZA KREM
- 500 ml slatke pavlake,
- 250 ml jogurta,
- 100 g oceđenih odmrznutih višanja,
- 2 kašike šećera u prahu,
- 15 g želatina,
- pomorandža
ZA UKRAŠAVANJE kesica preliva za torte
PRIPREMA
Dobro umutite belanca. Odvojeno umutite žumanca, šećer i so, te dodajte omekšali maslac i šećer u prahu. Na kraju naizmenično sastavljajte s dobro umućenim belancima i brašnom izmešano s praškom za pecivo i skrobnim brašnom. Testo preručite u okrugli podmazan i brašnom posut kalup. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Želatin stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim ga otopite na pari, uz stalno mešanje. Dobro umutite slatku pavlaku, dodajte šećer, jogurt, oceđene višnje i na kraju otopljeni želatin. Preko kore poređajte kolutove pomorandže, sipajte pripremljeni krem i ostavite da se hladi.
Po torti rasporedite pripremljeni preliv.
Izvor: zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar