subota, 4. ožujka 2017.

Znate li da OVOM HRANOM možete pročistiti ARTERIJE?! NEMA VIŠE LIJEKOVA, ovo je PRAVO rješenje!



18-Foods-to-Clear-Your-Arteries-and-Protect-You-from-Heart-Attacks

Bolesti srca su vodeći uzrok smrti u svijetu. Začepljene arterije predstavljaju najveći rizik od srčanog i moždanog udara, ograničavajući protok krvi kroz tijelo. Stres, fizička neaktivnost i nepravilna ishrana su neki od glavnih uzroka za povećan broj srčanih udara.
Da biste smanjili rizik od bolesti srca i zadržali arterije čistim, jedite više zdrave hrane. Evo koje namirnice će vam pomoći u tome:
  1. Losos
Ova riba sadrži zdrave masne kiseline koje pomažu spriječiti i smanjiti trigliceride, holesterol, i upale. Ostale zdrave ribe koje možete konzumirati su tuna, haringa, i skuša.
  1. Sir
Vjerojatno ste čuli da sir nije tako dobar kad je u pitanju nivo holesterola, ali umjereno konzumiranje pomaže smanjiti nivo holesterola i krvnog pritiska.
  1. Maslinovo ulje
Grci i Italijani su dugo koristili maslinovo ulje kao svoj tajni sastojak za optimalno zdravlje. Visok iznos zdravih masti prisutnih u maslinovom ulju pomažu u smanjenju holesterola. Dakle, ovo ulje smanjuje rizik od srčanog udara za 41%.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...