nedjelja, 5. ožujka 2017.

KILOGRAMI KOJI SE NE VRAĆAJU: Domaći FERMENTIRANI LUK luk će otopiti MASTI kao od šale! Evo kako ga napraviti!

Homemade-Lacto-Fermented-Onions-To-Balance-Stomach-Acid-Melt-Fats-And-Improve-Brain-Functions

Važno je napomenuti da se umjesto kuhinjske soli u ovom receptu koristi morska so, himalajska so, ili košer so.
Sastojci:
  • 2 kilograma oguljenog luka
  • 1 litar čiste vode
  • 5g soli
  • Pregršt čehna bijelog luka, oguljen
  • Začini: korijander, crni papar, čili
  • Nekoliko staklenih tegli sa poklopcima
Instrukcije:
Za pripremu rastvoriti so u vodi. Stavite luk u staklenke, a zatim prelijte, ostavljajući oko 2 cm mjesta na vrhu. Pokrijte staklenke.
Držite na sobnoj temperaturi i otvorite poklopac na dnevnoj bazi prve dvije sedmice. Nakon toga, otvorite poklopac svaki drugi dan.
Proces fermentacije obično traje 1-2 mjeseca.
Kao što možete vidjeti, ovaj proces je izuzetno jednostavan, ekonomičan, i zdrav. Fermentirane namirnice mogu se čuvati ovako mjesecima, i pružiti mnoštvo zdravstvenih prednosti.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...