četvrtak, 8. lipnja 2017.

Brza torta od jagoda i piškota

torta sa jagodama-2

Sastojci:
  • 24 komada piškota
  • 600 – 700 gr jagoda
  • 1 puding vanila
  • 1 puding jagoda
  • 900 ml mleka
  • 6 kašika šećera
Priprema:
Pripremiti jagode, iseckati ih.
U isto vreme pripremate oba pudinga. Podelite po 450 ml.
Prvo razmutiti puding od vanile sa 3 kašike šećera i malo mleka iz prve šerpe.
Zatim razmutiti puding od jagode sa 3 kašike šećera i malo mleka iz druge šerpe.

Staviti obe šerpe na vatru i kada provri, možete to raditi uporedo, zakuvati pudinge i mešati dok se ne zgusne, malo jednu pa malo drugu.
Skloniti sa vatre.
U uski a duži pleh ( ili po svom izboru ) staviti kesu ili prijanjajuću foliju i poslagati red piškota na dno.
Preliti sa vrućim vanila pudingom, preko staviti jagode, pa preko puding od jagoda.
Poslagati opet red piškota i ponoviti postupak filovanja.

Odgore opet poslagati red piškota.
Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se sve lepo stegne pa okrenuti na tacnu i dekorisati po želji.
Izvor:https://brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...