Potrebno vam je:
*kora: 150gr šećera u prahu, 2 jaja, 1 limun, 120gr brašna, 1/2 kašičice kvasca *fil: 30gr brašna, 250ml mleka, 25gr putera, 1 jaje, 100gr šećera, 4 mandarine, 2 kašike šećera u prahu, 100gr lešnika ili badema
recept:
Mešati šećer, žumanca, sok i koru od limuna dok smesa ne postane penasta. Brašnu u koje je dodat kvasac, dodati šam od dva belanca. Peći u podmazanom plehu 5 minuta u vrućoj rerni, a 30 minuta na umerenoj temperaturi. Mešati 30gr brašna sa mlekom i na pari kuvati 5 minuta, zatim dodati sok i rendanu koru 1 mandarine, puter, jaje i 50gr šećera. Mešati dok ne provri,pa ohladiti. Tortu tj koru preseći na dva dela, navlažiti sokom jedne mandarine pomešane sa dve kašike šecera u prahu, premazati delom fila, poklopiti pa premazati ostatkom fila. Posuti seckanim lešnicima. Komadiće mandarine skuvati sa 50gr šećera i 2 kašike vode, pa njima ukrasiti tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar