Potrebno vam je:
250gr mladog sira, 150gr ovsenih mekinja 1 kesica praška za pecivo, 2 jaja prstohvat soli, 3 kašike meda cimet, 150gr suvog grožđa korica od 1 pomorandže, sok od 1 pomorandže *fil: 250gr krem-sira, 200 ml slatke pavlake 2 kašike meda
recept:
Grožđice stavite da pola sata stoje u soku od pomorandže. Sir, mekinje, prašak za pecivo, jaja, so i rendanu koricu pomorandže dobro izmešajte. Dodajte med, cimet, grožđice i sok od pomorandže i sve dobro sjedinite. Smesu sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta (da poprimi zlatnu boju) u toploj rerni na 180 stepeni. Ohladite. Preko kore stavite fil: krem-sir viljuškom pomešajte s medom. Slatku pavlaku umutite u šlag, pa u nju umešajte sir. Kremom premažite tortu i ukrasite je po želji.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar