nedjelja, 18. lipnja 2017.

ČIZKEJK SA POMORANDŽOM

cheesecake, cizkejk, recept, kuvar


Potrebno vam je:
250gr mladog sira, 150gr ovsenih mekinja
1 kesica praška za pecivo, 2 jaja
prstohvat soli, 3 kašike meda
cimet, 150gr suvog grožđa
korica od 1 pomorandže, sok od 1 pomorandže
*fil:
250gr krem-sira, 200 ml slatke pavlake
2 kašike meda

recept:


Grožđice stavite da pola sata stoje u soku od pomorandže. Sir, mekinje, prašak za pecivo, jaja, so i rendanu koricu pomorandže dobro izmešajte. Dodajte med, cimet, grožđice i sok od pomorandže i sve dobro sjedinite. Smesu sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta (da poprimi zlatnu boju) u toploj rerni na 180 stepeni. Ohladite. Preko kore stavite fil: krem-sir viljuškom pomešajte s medom. Slatku pavlaku umutite u šlag, pa u nju umešajte sir. Kremom premažite tortu i ukrasite je po želji.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...