Potrebno vam je:
testo za pizzu - klikni za recept 250gr gustog umaka od paradajza (pelata ili kečapa), 2-3 zrela paradajza, 4 trakice crvene paprike, 250gr sira za pizzu, 200gr sitnog sira, 200gr šampinjona, 100gr oceđenih račića, 4 kriške šunk,e limunov sok, peršun, beli luk, 400gr dagnji, crne masline i bosiljak (za ukras), maslinovo ulje
recept:
Očistite paradajz i paprike, pa ih isecite na listiće. Očistite šampinjone i isecite ih na kriške. Dinstajte ih 5 min na ulju, seckanom belom luku i peršunu, pa ih ostavite na toplom mestu. Izdinstajte dagnje na malo ulja sa limunovim sokom. I školjke ostavite na toplom mestu. Razvucite testo i oblikujte pa ga podelite na 4 dela. Nanesite tanak sloj umaka od paradajza, a nadev rasporedite na četvrtine; na prvu četvrtinu nanesite jedan sloj sitnog sira, na drugu nanesite listiće sira za pizzu i listiće paradajza. Na treću četvrtinu nanesite papriku, a na poslednju preostali paradajz. Lagano posolite, i pecite 15 minuta na 220°C. Izvucite pizzu, rasporedite šampinjone na papriku, školjke i račiće na paradajz a usitnjenu šunku na sitni sir. Ponovno zapecite 5 minuta; ukrasite maslinama i listićima bosiljka.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar