ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

JUNETINA SA GRAŠKOM




Potrebno vam je:
pakovanje smrznutog graška
glavica luka
čen belog luka
400 g junećeg mesa (od buta)
vezica peršuna
2-3 šargarepe
krompir
so, biber
lovorov list
malo aleve paprike
malo brašna

recept:


Crni i beli luk iseckajte što sitnije, pa ga prodinstajte u dubljoj šerpi na malo ulja. Dodajte meso i šargarepu isečene na sitne kocke, posolite i pobiberite. Kad je meso dinstano, dodajte grašak, malo vode, isečen krompir, lovorov list i poklopite. Ostavite da se krčka dok meso, krompir i grašak ne budu sasvim skuvani i meki. U šoljici umutite brašno i alevu papriku s malo vode i ovom hladnom zaprškom začinite grašak. Pustite da još malo kuva i servirajte.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...