Potrebno vam je:
1 veće pakovanje oblandi *fil: 4 cela jaja, 2 žumanc, 300gr šećera, 100gr čokolade, 300gr putera, sok od 1/2 limuna, 150gr mlevenih badema *čokoladna glazura: 100gr čokolade, 2 kašike pavlake recept:
Pomocu okrugle posude izrežite oblandu tako da dobijete 10 okruglih listova.
Za fil: jaja, žumanca, šećer i čokoladu mešajte na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati stavite je hladiti. Kad je ohlađena u nju umešajte penasto izmešani puter, limunov sok i mlevene bademe. Dobijenim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite preko noći u frižideru pod opterecenjem. Ohlađenu tortu prelite čokoladnom glazurom: rastopite čokoladu i u nju umešajte kiselu pavlaku pa njom prekrite kolač.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar