Potrebno vam je:
*testo: 110gr brašna, 70gr putera, 50gr šećera, 1 žumanac *fil: ½ kg sitnog sira, 2 žumanca, 100gr šećera, izrendana limunova korica od 1 limuna * glazura: 5 belanaca, 150gr šećera
recept:
Od brašna, putera, šećera i žumanaca zamesite prhko testo. Stavite ga u pleh za tortu i rukom izjednačite da pokrije dno, pa ga pecite na temperaturi od 200°C oko 15 minuta.
Za fil: Oceđeni sir propasirajte, dodajte izmešane žumance, šećer i limunovu koricu, pa sve dobro promešajte. Na polupečeno testo stavite nadev od sira i opet stavite da se peće. Kad je sir očvrsnuo stavite na njega čvrsti šam od belanaca i šećera. Vratite u rernu na temperaturu od oko 100°C da se šam osuši.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar