Potrebno vam je:
4 do 5 velikih pomorandži , 8 jaja,8 kašika šećera 100 g krupnije mlevenih oraha, 100 g čokolade za kuvanje 100 g iseckanih grožđica ,8 kašika oštrog brašna 1 prašak za pecivo *Preliv: 600 g šećera, voda *Glazura: 100 g čokolade, 3 kašike ulja
recept:
Koru pomorandže iseckati na sitne kockice i obariti (prokuvati) pet puta (svaki put promeniti vodu), pa je dobro ocediti. U posudi pomešati koricu od pomorandže, orahe, brašno, grožđice, čokoladu i prašak za pecivo. Dobro umutiti belanca, pri kraju im dodati dve kašike šećera, još malo mutiti i ostaviti sa strane. Nakon toga penasto umutiti žumanca sa preostalih šest kašika šećera. Kada se dobro umute, dodati naizmenično oko trećine suve smese i trećine belanaca, polako špatulom mešati, pa opet dodati po trećinu jednog i drugog i na kraju dodati ostatak. Prebaciti u pripremljenu tepsiju (pomastiti je i posuti brašnom) i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Za preliv skuvati šećer i vodu toliko da prekrije šećer (oko dva prsta preko). Vruć kolač preliti vrućim prelivom. Za glazuru istopiti čokoladu s uljem na tihoj vatri, pa preliti po gotovom kolaču.
Nema komentara:
Objavi komentar