Potrebno vam je:
10 jaja, 400 g šećera, 1 kašika sirćeta, 1/2 l mleka 3 pune kašike brašna, 250 g margarina, 2 kesice šlaga 150 g mlevenog keksa, 100 g čokolade, 10 čokoladnih bananica 1 kesica šlaga
recept:
Za pripremu kore umutite belanca sa 250 grama šećera i sirćetom u čvrst sneg. Pleh podmažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sušite 45 minuta na 150 stepeni. Za fil umutite žumanca s mlekom, dodajte brašno i 150 g šećera i kuvajte na pari dok se masa ne zgusne. Skinite s vatre i prohladite, pa dodajte umućeni margarin i šlag (odvojeno ih umutite). Ovu masu podelite na dva dela. U prvi deo stavite keks i istopljenu čokoladu. U drugi deo stavite iseckane čokoladne bananice. Preko gotove kore ređajte prvo tamni fil, zatim žuti i na kraju tortu premažite umućenim šlagom.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar