Potrebno vam je:
4 belanca, 280gr šećera, 280gr badema,
300ml slatke pavlake, 50gr šećera u prahu,
1/2 kg jagoda, puter
recept:
Bademe ogulite i sameljite. Umutiti čvrsti šam od belanaca i postepeno dadajte mlevene bademe i prah šećer. Tepsiju namažite puterom, pa razlite smesu. Smesu predhodno podelite na 5 delova, tako da na kraju imate 5 kora. Najbolje bi bilo da svaki kolut bude manji od predhodnog, da bi se na kraju torta složila kao kupa. Pecite kore u rerni na maloj temperaturi, kao da ih sušite. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa mažite kore, a preko pavlake stavljate seckane jagode. Slažite ih jednu na drugu da se dobija kupa oblik. Viškom pavlake premažite okolo tortu i ukrasite jagodama.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar