Potrebno vam je:
maslinovo ulje, 1 kašika crveni luk, grubo iseckan, 1 glavica beli luk, izgnječen, 2 čena, kim, 1 kašičica voda, 1 litar, pileća kocka za supu beli krompir, iseckan na sitne kockice, 2 komada mladi spanać, iseckan, 500 gr kisela pavlaka, 2 dl so, sveže mleveni crni biber prepečeni hleb, za serviranje
recept:
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, na srednjoj temperaturi. Dinstajte crveni luk oko 5 minuta. Dodajte beli luk i kim i dinstajte oko 30 sekundi, da kim pusti aromu. Dodajte vodu i pileću kocku za supu. Pojačajte temperaturu i pustite da provri. Dodajte krompir i smanjite temperaturu na srednju. Kuvajte krompir 10 minuta, bez poklapanja. Dodajte spanać i kuvajte oko 3 minuta. Ostavite sa strane oko 10 minuta da se malo ohladi. Prebacite deo čorbe u blender i procesirajte. Iz nekoliko puta, procesirajte celu količinu čorbe, da biste dobili jedinstvenu masu. Vratite u šerpu i kuvajte još 4-5 minuta, na srednjoj temperaturi, uz mešanje. Dodajte so i biber po ukusu. Servirajte u dubokim činijama. Prvo stavite parče prepečenog hleba, pa preko njega sipajte čorbu. U svaku činiju dodajte veliku kašiku pavlake.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar