Ledene kocke u dvije boje
POTREBNO:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 10 žlica šećera
- 10 žlica oštrog brašna
- 200 ml mlijeka
Za temeljnu kremu:
- 8 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 250 g maslaca
Za žutu kremu:
- 1 puding od vanilije
- 1 žlica oštrog brašna
- 2 žlice šećera
- 400 ml mlijeka
Za smeđu kremu:
- 1 puding od čokolade
- 1 žlica oštrog brašna
- 1 žlica šećera
- 2 žlice nutelle
- 400 ml mlijeka
I još: 200 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
- Za biskvit miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada dodati šećer i na kraju brašno. Sve skupa izliti u lim za pečenje srednje veličine, prethodno namašćen i pobrašnjen, poravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 C 30 min. Pečeni i još vruć biskvit izbockati vilicom na više mjesta pa ravnomjerno zaliti sa hladnim mlijekom. Ohladiti.
- Temeljnu kremu pripremiti tako da se prvo izmisaju žumanjci sa šećerom. Miksati tako dugo dok ne postane svjetlo žuto i lagano pjenasto. Tada na stvarno maloj vatrici ili na pari ako vam je tako sigurnije, kuhati ovu kremu uz miješanje 4-5 min. Kremu uz povremeno miješanje ohladiti, pa u hladno umiješati posebno izrađen maslac sobne temperature.
- Za žutu kremu ukuhati puding sa brašnom i šećerom u mlijeko. Uz miješanje ohladiti.
- Za smeđu kremu postupak ponoviti kao sa žutom kremom.
- Kada su se kreme ohladile, podijelite temeljnu kremu na dva ista dijela, pa u svaku od krema dodajte po tu polovicu temeljne kreme i dobro izmiksajte kako bi se sve lijepo proželo i postalo kompaktno. U smeđu kremu na kraju umiješajte dvije žlice nutele.
- Na ohlađeni biskvit najprije premažite smeđu kremu, preko nje žutu kremu i preko svega stavite tučeno slatko vrhnje. Kolač dobro rashladiti prije rezanja. Po želji ukrasiti strugotinama čokolade ili kakaom.
Dobar tek!
Izvori:http://recipeci.com/
Nema komentara:
Objavi komentar