Kora :
- 4 jaja
- 2 kašike ulja
- 10 kašika šećera
- 3 kašike mlake vode
- 10kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil :
- 0,5 l mleka
- 7 kiašika šećera
- 2 pudinga sa ukusom jagode
- 300 gr jagoda
- 100 gr šlaga
- 250 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
Dekoracija :
- 300 gr malina
- 100 gr šlaga
Priprema:
Razdvojiti belanca od žumanca pa ih penasto umutiti sa šećerom.Dodati žumanca , ulje , vodu , prašak za pecivo i brašno.Sve dobro izmiksati pa sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pleh je okrugli veličina 24 cm.
Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin i šećer u prahu penasto umutiti i sjediniti sa filom .Dodati umućeni šlag i seckane jagode.
Staviti fil na tortu i ukrasiti šlagom i malinama.
Izvor:https://brzikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar