srijeda, 7. lipnja 2017.

MISLILI SMO DA JE ŠALA: ONI STAVLJAJU SOL U TLO PORED BILJKE, A REZULTAT NIJE ŠALA

Mislili smo da je šala: Oni stavljaju sol u tlo pored biljke, a rezultat NIJE ŠALA

Epsom soli su korišteni za mnoge svrhe, od antičkih vremena, počevši od vrta i njegovog održavanja. Ova sol sadrži sve št treba tlu, uključujući magnezij i sulfata koji se prirodno javlja.
Magnezij i sulfata su dvije komponente koje čine ovu sol vrlo popularanom.
Ovdje vam navodimo kristi i prednosti Epson soli
đubrivo
Postoje neke biljke i bilje koje stvarno poput Epsom soli. Stavi nekoliko u tlo oko biljke. Doći će do nevjerojatnog cvjetnja sezone i biljke će dati prekrasne cvjetove, koji će trajati dugo.
Možete koristiti sol na ružama, rajčicama, palmama, i paprikama. Da ne govorimo koliko plod bude bogat.

Uklanja štetočine biljaka
Ako stavite epson sol u blizini biljke, insekti ga neće dirati, s toga, zaboravite na hemikalije, sljedeći put koristite ovu sol.
Čuva vaš šećer u krvi
Potaknuta razina magnezija čine srce i kardiovaskularni žile jačim stimulirajući cirkulaciju i snižavanje krvnog tlaka. Osim toga, magnezij pomaže mozak da koristi inzulin na bolji način.
Sulfati se mogu dobiti iz hrane, ali također se može apsorbirati kroz kožu. To stimulira proizvodnju probavnih enzima u gušterači i čisti tijelo. Epsom soli eliminira toksine i teške metale iz stanica, ublažavanje bolova u mišićima i pomaže vašem tijelu da istjeraju opasne materijale.

detoksikacija tijela
Recite zbogom modricama
IZVOR: http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...