Sastojci:
- 20 gr svežeg kvasca
- 60 gr margarina
- 250 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 600 – 700 gr brašna
- 1 žumance
Priprema:
Zagrejati mleko i vodu i pomešati ih.
U to dodati kvasac i šećer pa izmešati.
Dodavati brašno uz stalno mešanje kašikom.
Otopiti margarin, pa dodati, a zatim dodati i so.
Dodati još brašna i mešati.
Postepeno dodavati brašno i mešati kašikom sve dok ne postane jako gusto da ne može više da se meša.
Tada dodati još malo brašna i umesiti meko i glatko testo.
Nije potrebno dugo mesiti jer ste sve sastojke mešajući kašikom dobro sjedinili.
Ostaviti da odstoji 15 – 20 minuta.
nakon tog vremena podeliti testo na 6 jednakih delova, svaki bude oko 150 gr.
Uzimati svaki posebno i valjati na stolu u valjak, pa zatim u malo duži štapić ( kao na slici ).
Saviti štapić i uviti ga ali tako da tamo gde ste ga savili ostavite prostora da kad uvijete u krug testo kroz taj deo provučete kraj testa i tu spojite ( slika ).
Poslagati na pleh venčiće, premazati žumancetom a u sredinu možete staviti zgužvanu aluminijumsku foliju koja će vam menjati jaje.
Peći na 200 stepeni oko 15 – 20 minuta zavisno od rerne.
Čim se venčići ispeku povaditi dok je još vruće alu foliju, pa ohladiti.
Čim se venčići ispeku povaditi dok je još vruće alu foliju, pa ohladiti.
Kada se ohlade, staviti ošarano jaje u sredinu.
Izvor:https://brzikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar