Sastojci
kore
– 5 jaja
– 5 zlica brasna
– 1 zlica vanil secera
– 2 velike pune zlice kakaa
– na vrh noza prasak za pecivo
– 5 zlica secera
– 5 zlica brasna
– 1 zlica vanil secera
– 2 velike pune zlice kakaa
– na vrh noza prasak za pecivo
– 5 zlica secera
krema
– 250 ml vrhnja za slag
– 1 slagfix (ucvrscivac za slag)
– 2 velike zlice tekuceg meda
– 1 vanil secer ili limun secer
– 1 slagfix (ucvrscivac za slag)
– 2 velike zlice tekuceg meda
– 1 vanil secer ili limun secer
Priprema
Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se dobije glatka smjesa.
Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta.
Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju.
Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
U kremu i biskvit se moze staviti limun secer umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola vanil).
Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili aromu limuna.
Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili aromu limuna.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar