četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Pet stvari koje morate ostaviti iza sebe kako bi mogli krenuti dalje u životu



Promjene se neće dogoditi sve dok se držite postojeće stvarnosti. Kako bi krenuli dalje u životu, iza sebe morate ostaviti neke stvari i izgraditi novi model života koji će zamijeniti postojeći.

Morate donijeti čvrstu odluku da ćete se i vi promijeniti. To se ne događa uvijek prirodno ili automatski. Ponekad se morate licem okrenuti u vjetar i reći: “Uopće nije bitno koliko je ovo teško! Nije važno koliko sam razočarana! Neću dozvoliti da me ovo pobijedi. Ostavljam to iza sebe i krećem dalje sa svojim životom!”.
Znači od danas je vrijeme da iza sebe ostavite..
  1. Sve ono što je moglo biti ili se trebalo dogoditi, ali nije

Prije nego što stvarno možete početi novi život, jedan dio vas prvo mora nestati. Morate se potpuno oprostiti od onoga što je moglo biti, kako ste trebali posupiti i što ste sve trebali drukčije napraviti. Morate prihvatiti činjenicu da ne možete promijeniti prošlost, mišljenja koja su osobe imale o vama ili posljedice nastale njihovim ili vašim odlukama.
Kada prihvatite sadašnju istinu, tada ćete početi shvaćati i osjećati pravu snagu opraštanja i kako se ona odnosi na vas i druge. Kada to shvatite, bit ćete slobodni da napravite sljedeći korak naprijed.
  1.  Naviku donošenja izgovora umjesto odluka

Između obećanja koje ste sebi dali i izgovora zašto to niste i napravili, uvijek se pronađe neka vrsta laži. Bijeg u izgovore bilo kojeg oblika je uvijek znak neke vrste slabosti.
Budite jaki! Život je kontinuirana vježba kreativnog rješavanja problema. Pogreška ili odgađanje ne postaju neuspjeh sve dok to ne odbijete popraviti. Znači, većina dugoročnih neuspjeha su jednostavno rezultati osoba koje stalno donose izgovore umjesto odluka, iako znaju da mogu bolje. Ne budite jedna od tih osoba.
Odlučite se napraviti ono što morate napraviti, za sebe. Inače ćete za godinu dana žaliti što niste već danas počeli.
  1.  Veze koje vas koče

Morate priznati da preveliki dio života provodite u pokušavanju da budete manje osjetljivi, manje nametljivi, manje iskreni, manje SVOJI. Zato što ne želite odbijati ljude od sebe, želite se uklopiti. Želite se svidjeti drugima. Želite ostaviti dobar dojam. Želite biti željeni.
Znači, zbog tih strahova žrtvujete sami sebe kako bi drugi ljudi bili sretniji. I patite godinama. Neka ovo bude poziv na buđenje…
Osnovni razlog zašto vas loše veze koče nema puno veze sa tim što vam druga osoba izravno radi; važno je to da se vi stalno prilagođavate tim situacijama. Stalno prihvaćate kompromise na svoju štetu.
Kada odlučite se povući, šutiti o svom mišljenju ili ograničavati svoju osobnost na bilo koji način zbog straha, logike ili mudrosti kako bi opstali u vezi, to znači samo još više problema.
Znači, u stvari nije riječ o njima, već o vašim reakcijama na te osobe.
Kada sljedeći put imate priliku provesti vrijeme s tim osobama (ili osobom), postavite si ovo pitanje:
Moram li se prilagođavati kako bi ovaj odnos uspio ili je ovo situacija u kojoj ima mjesta mojem osobnom rastu?
Kada si date odgovor na ovo pitanje, postupite hrabro i logično.
  1.  Starih laži kojih se i dalje držite

Kada postanete iskreni prema ljudima, onda više nema nikakvih garancija. Ponekad izgubite ono što ste imali. Ponekad nećete vratiti ljubav i povjerenje. Ponekad vaše pogreške režu veze. A ponekad u tom procesu sami sebi slomite srce. Ponekad se osjećate još gore. Ali čak i korak ili dva unatrag, nakon pogrešnog skretanja, je zapravo korak u ispravnom smjeru. Jer znate da ste sve radili iskreno i otvorenog srca bez laži i kajanja. Imate osjećaj ispunjenosti i to dugoročno pomaže.
Tijekom vremena rane će zacijeliti i shvatit ćete da živite život koji nema veze s onim svakodnevnim mukama u kojima ste nekad prije živjeli. Ovaj put do slobode i sreće je najstrašniji koji ćete morati proći.
  1.  Ideju da morate uvijek biti dobro

Iako je istina da se razvijate i da rane zacijeljuju i da će sve biti u redu, nije uvijek sve dobro i ponekad je samo to ono što vidimo kada smo u teškom životnom periodu. Ponekad je “da nismo dobro” sve što možemo registrirani unutar našeg umornog uma i bolnog srca. Taj je osjećaj normalan. To je ljudski osjećaj.
Kada dođu teški periodi, morate se pomiriti s činjenciom da je i to dio života i da mora proći, a iz toga ćete izaći snažniji, mudriji i iskusniji.
Da, morate reći da je u redu da nije uvijek sve u redu.
Oni koji imaju dovoljno snage da dugoročno uspiju, su oni koji će izgraditi čvrste temelje od svega onoga što je život bacio na njih. Ne morate se bojati ako se sve raspadne na neko vrijeme, jer kada se to dogodi, onda se otvaraju i stuacije da si ponovno izgradite život vrijedan predivne osobe kakva jeste.
Sad je vaš red…
Što bi vi dodali ovoj listi?
Što konkretno vi znate da bi trebali ostaviti iza sebe kako bi krenuli naprijed u životu?
Ostavite komentar ispod teksta i podijelite svoje misli s drugima.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...