Sastojci
BISKVIT:
-5 jaja (odvojiti žumanjke,od bjelanjaka napraviti snijeg)
-5 žlica šećera,5 žlica brašna
-1 dcl ulja,1 dcl mijeka
-1 prašak za pecivo
-1 rum šećer
-2 žlice kakaa u prahu/ili 3 žlice kraš expressa
KREMA:
-tiramisu krema
-šlag hit
-3 dcl mlijeka
-1 bourbon vanilija šećer
I još:
-piškota (200 g)
-nescafe ili kava kuhana i malo ohlađena
ZA UKRAS:
-500 ml čvrstog šlaga
-kakao u prahu
-kakao mrvice
-5 jaja (odvojiti žumanjke,od bjelanjaka napraviti snijeg)
-5 žlica šećera,5 žlica brašna
-1 prašak za pecivo
-1 rum šećer
-2 žlice kakaa u prahu/ili 3 žlice kraš expressa
KREMA:
-tiramisu krema
-šlag hit
-3 dcl mlijeka
-1 bourbon vanilija šećer
I još:
-piškota (200 g)
-nescafe ili kava kuhana i malo ohlađena
ZA UKRAS:
-500 ml čvrstog šlaga
-kakao u prahu
-kakao mrvice
Priprema
Ispeći biskvit ohladiti ga i prepoloviti na dva dijela.Donji dio,natopiti malo kuhanom kavom /nescafeom i premazati otopljenom mliječnom čokoladom ili nutellom Po želji posipati prženim bademima.Na to staviti jedan dio kreme,na kremu slagati piškote koje treba namočiti u kavu/nescafe Na piškote staviti preostali dio tiramisu kreme. Na kremu ide drugi dio biskvita,kojeg isto malo natopiti kavom.Ukrasiti šlagom i posipati kakaomPosluživanje
Prije posluživanja dobro ohladiti u frižideru,najmanje 2 sata.
Preuzeto sa: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar