Sastojci
Biskvit:
-2 kom. jaja
-70 gr. secera
-1 v.k kakaa
-3 v.k brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-1 dcl. hladnog mlijeka,za zaljev biskvita
Krema:
-125 gr. maslaca
-125 gr. margarina
-1 kesica vanilin secera
-200 gr. staub secera
-250 gr. mljevene plazme
-200 ml. kisele pavlake 20%
-100 gr. sumskog voca
-1 kesica slag kreme od vanilije
-1 kesica crvenog preljeva za torte
-2 kom. jaja
-70 gr. secera
-3 v.k brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-1 dcl. hladnog mlijeka,za zaljev biskvita
Krema:
-125 gr. maslaca
-125 gr. margarina
-1 kesica vanilin secera
-200 gr. staub secera
-250 gr. mljevene plazme
-200 ml. kisele pavlake 20%
-100 gr. sumskog voca
-1 kesica slag kreme od vanilije
-1 kesica crvenog preljeva za torte
Priprema
Za biskvit odvojiti bjelanjke od zumanaca i posebno ih umutiti.Zumancima dodati secer i kasiku vrele vode,mutiti do svijetlo zute boje.Dodati ih bjelanjcima.Lagano promijesati. Pomijesati kakao,brasno i p.p.Dodati smjesi od jaja,promijesati i peci u okruglom kalupu 26 cm,na 180'C 10- 15 minuta.Mlak biskvit preliti hladnim mlijekom.Za krem,spojiti maslac i margarin.Dodati obe vrste secera i miksati dok smjesa ne postane pjenasta.Dodati plazmu keks,kiselu pavlaku.Mjesati dok se sve lijepo ne ujednaci.Ako vam je smjesa pregusta,dodajte jos plazme,ili obratno ako je prerijetka,dodajte k.pavlake.
Slag krem umutiti sa 1 dcl.hladne vode,ne treba dodavati secer.
Preljev za torte pripremiti po uputama na kesici ili :D :Pripremiti 2.5 dcl hladne vode.Od toga odvojiti 3 kasike vode i pomjesati sa 2 kasike secera i sadrzajem vrecice.Ostatak vode grijati do vrenja,skinuti sa vatre i dodati smjesu.Lagano mjesati ponovo do vrenja.Ostaviti da se koji minut prohladi i preliti preko tortice.
Posluživanje
Redosled: Biskvit-plazma krema-sumsko voce-slag krema-preljev za torte.NAPOMENA:Sumsko voce mozete koristiti svjeze ili spremljeno kao slatki fil,kako volite..u mom slucaju,kupila sam slatko od s.voca,odlican je slicno dzemu.Prijatno!
Preuzeto sa: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar