Ovo bi bilo najsličnije receptu za Japanski kolač, ali kako ovdje ne nailazim na način kako ga radim, evo postavit ću recept, možda nekome dobro dođe. U našoj bilježnici se zove Bijeli kolač, pa ga tako i objavljujem .
SASTOJCI:
BISKVIT
6 bjelanjka
10 dkg šećera u prahu
1 velika žlica octa
6 bjelanjka
10 dkg šećera u prahu
1 velika žlica octa
KREMA
6 žumanjaka
5 dkg šečera u prahu
2 velike žlice brašna
2 i pol dcl mlijeka
10 dkg oraha ili popečenih oguljenih i samljevenih lješnjaka
15 dkg margarina za kreme (ili maslaca)
2 kesice šlag pjene
1 kesica šlag kreme od vanilije
mlijeka po potrebi za šlag i kremu od vanilije
6 žumanjaka
5 dkg šečera u prahu
2 velike žlice brašna
2 i pol dcl mlijeka
10 dkg oraha ili popečenih oguljenih i samljevenih lješnjaka
15 dkg margarina za kreme (ili maslaca)
2 kesice šlag pjene
1 kesica šlag kreme od vanilije
mlijeka po potrebi za šlag i kremu od vanilije
PRIPREMA:
Mjere moga pleha su 36 x 20, ali vi možete raditi u bilo kojem za kolače, u kojem pečete kolače sa otprilike 6 jaja.
U drugom slučaju ako je oblik torte onda je kalup 26 cm.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodavajući malo po malo šećera u prahu i jednu žlicu octa.
Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.
Za to vrijeme žumanjke , 2 velike žlice brašna i 5 dkg šećera u prahu izmiješati sa 2 i pol dcl mlijeka, pa skuhati na pari da se napravi lijepa gusta krema bez grudvica. Ja uvijek dok se krema kuha, miješam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno miješanje.
Izmiksati jednu šlag pjenu. Izmiksati pjenasto margarin pa mu dodati žlicu po žlicu izmiksanog šlaga. U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom. Podijeliti kremu u dva dijela, u jednu polovicu dodati 10-ak dkg mljevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lješnjaka.
Izmiksati šlag pjenu i šlag kremu od vanilije zajedno po uputama na vrećici.
Mjere moga pleha su 36 x 20, ali vi možete raditi u bilo kojem za kolače, u kojem pečete kolače sa otprilike 6 jaja.
U drugom slučaju ako je oblik torte onda je kalup 26 cm.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodavajući malo po malo šećera u prahu i jednu žlicu octa.
Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.
Za to vrijeme žumanjke , 2 velike žlice brašna i 5 dkg šećera u prahu izmiješati sa 2 i pol dcl mlijeka, pa skuhati na pari da se napravi lijepa gusta krema bez grudvica. Ja uvijek dok se krema kuha, miješam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno miješanje.
Izmiksati jednu šlag pjenu. Izmiksati pjenasto margarin pa mu dodati žlicu po žlicu izmiksanog šlaga. U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom. Podijeliti kremu u dva dijela, u jednu polovicu dodati 10-ak dkg mljevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lješnjaka.
Izmiksati šlag pjenu i šlag kremu od vanilije zajedno po uputama na vrećici.
Redosljed slaganja:
biskvit
krema od oraha
krema bez oraha
krema od vanilije i šlaga
biskvit
krema od oraha
krema bez oraha
krema od vanilije i šlaga
Posluživanje
Recept je stari iz jednog dubrovačkog hotela, dobili smo ga mama i ja nekih davnih 80-tih godina.
Po želji vi možete zasladiti i šlag pjenu i šlag kremu od vanilije.
Recept je stari iz jednog dubrovačkog hotela, dobili smo ga mama i ja nekih davnih 80-tih godina.
Po želji vi možete zasladiti i šlag pjenu i šlag kremu od vanilije.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar