Sastojci
TIJESTO
– 6 kom jaja
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 1/2 praška za pecivo
– malo ulja ( od oka, ne previše)
– 3 žlice kakaa
– 1 dcl mlijeka
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 1/2 praška za pecivo
– malo ulja ( od oka, ne previše)
– 3 žlice kakaa
– 1 dcl mlijeka
PRELJEV ZA BISKVIT
– 1 dcl mlijeka
– 3 žlice ruma
– 3 žlice ruma
KREMA
– 3 pudinga od vanilije
– 1 l mlijeka
– 150 g margarina
– 6 žlica šećera
– 1 l mlijeka
– 150 g margarina
– 6 žlica šećera
I JOŠ
– 250 ml slatkog vrhnja
– banana kolko želite, meni je što više to bolje
– banana kolko želite, meni je što više to bolje
Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka te miksajte žumanjke sa šećerom da se ne zgruda. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te mlijeko i ulje, miksajte dok ne postane kremasto te stavite 3 žlice kakaa.
Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite u 180 stupnjeva zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta
Tek ispečeni biskvit preliti sa prokuhanim mlijekom u koji ste dodali rum, ostaviti da se ohladi pa preko cijelog biskvita poslažite banane.
Skuhajte puding te ostavite da se ohladi, u ohlađeni puding dodajte margarin te dobro izmiksajte, kremu izlijte preko banani i pustite da se stisne, nakon toga izmiksajte vrhnje za šlag i stavite preko kreme
Kolač možete dodatno preliti čokoladom ili naribati je…
Nema komentara:
Objavi komentar