Četiri sastojka i malo vremena dovoljno je za čokoladnu slasticu kojoj nećete moći odoljeti
Čokolada uvijek popravlja raspoloženje a čokoladna torta sigurno može uljepšati dan. Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a dovoljno je 10 do 15 minuta za pripremu. Dobit ćete mekanu i ukusnu slasticu. Možete ju poslužiti odmah nakon pečenja, ali ako je pustite da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti a okus torte bit će još bolji. Slobodno dodajte neki svoj omiljeni okus poput vanilije, kave i torta će biti još bolja.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 80 g maslaca
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- korica naranče (prema želji)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Maslac i čokoladu zajedno zagrijte na pari od 2 – 4 minute, povremeno promiješajte dok se ne otope. Zdjela s vodom ne smije biti vrela i ne smije doticati zdjelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuhala. Lim za pečenje promjera 18 cm namažite maslacem i stavite sa strane.
- Kada se čokolada rastopi dodajte šećer. Zatim umiješajte jedan po jedan žumanjak. I koricu naranču prema želji.
- Umutite bjelanjke s prstohvatom soli.
- Nježno umiješajte bjelanjke u čokoladu, počnite s jednom trećinom bjelanjaka pa lagano dodajte ostatak.
- Smjesu stavite u lim koji ste prethodno namastili maslacem. Pecite 25- 30 minuta.
- Nakon pečenja možete ga poslužiti nakon 10 – 15 minuta. Sa šlagom ili sladoledom.
Dobar tek!
Izvor:www.gastrosfera.ba
Nema komentara:
Objavi komentar