petak, 24. veljače 2017.

Borite se sa STRESOM? 3 VJEŽBE koje će smanjiti STRES i NAPETOST u vašem životu

dddd-728x440


Stres je naš suputnik kroz dinamičnu rutinu života. Aktivan i brz način života, ispunjen bezbrojnim odgovornostima, problemima i rokovima neminovno dovodi do napetosti i anksioznosti. Stres ponekad igra pozitivnu ulogu – on nas motivira, potiče kreativnost i pomaže nam u učenju i sticanju novih vještina. Ali vrlo često pokazuje loše strane – čak stvara nepodnošljivu anksioznost, paniku i anksioznost koji negativno utječu na fizičko i mentalno zdravlje.
Hronična napetost također može dovesti do bolova u glavi, vratu, stomaku ili leđima.
Evo 3 vježbe koje mogu pomoći:
  1. Istezanje ramena. Stavite ruke na ramena dok udišete, podignite laktove što više možete. U isto vrijeme potežite glavu unazad. Kada izdahnete vratite se na početnu poziciju. Ponovite nekoliko puta kako bi se smanjila napetost u vratu, ramenima i leđima.
  1. Dosezanje zvijezda. Ustani i ispravi kičmu. Istegni ruke gore prema plafonu što je više moguće i raširi prste na rukama maksimalno. Za veći efekat, duboko udahnite, a prilikom istezanja izdahnite dok spuštate ruke dole. Ponovite oko 5 puta.
  2. Zagrljaj tijela. Sjednite na stabilnu stolicu. Podignite noge tako da vam pete budu smještenei na rubu sjedala. Postavite vilicu između koljena i omotati ruke oko nogu. Zagrlite snažno deset sekundi i odjednom pustite. Ponovite ovo 5 puta. Ova vježba će opustiti mišiće oko leđa i ramena. Vježba se preporučuje da se uradi u jutro nakon loše noći, kada osjećate ukočenost u mišićima.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...