nedjelja, 26. veljače 2017.

Jedite 2 BANANE dnevno mjesec dana i nešto NEVJEROVATNO će se desiti vašem TIJELU!!

banane

Nažalost, većina ljudi je potpuno nesvjesna zdravstvenih prednosti banana. Banane sadrže sljedeće: kalij, vitamin A, vitamin B, vitamin C, ugljikohidrate, dijetalna vlakna, proteinei željezo.

Evo šta će se dogoditi ako jedete dvije banane dnevno mjesec dana!
Krvni pritisak
Kalij je poznat po svojoj sposobnosti da smanjuje krvni pritisak. To se postiže balansiranjem kroz efekte soli. Tijelo treba ravnotežu i natrija i kalija, kako bi se održao krvni pritisak na zdravom nivou.
Srce
Vlakna, kalij, vitamin C i vitamin B6 pronađeni u banani su odlični za zdravlje srca. Potrošnja kalija od 4.069 mg dnevno je direktno povezana sa 49% manje rizika od ishemijske bolesti srca, u odnosu na one koji samo konzumiraju oko 1.000 mg. Banane također mogu smanjiti mogućnost moždanog udara!
Dijabetes
Jer su su dobar izvor vlakana, kalija i vitamina C, banane su odličan izbor hrane za one s dijabetesom. Ishrana bogata vlaknima poboljša vanivo insulina, što čini banane odličnim izborom.
Probava

Banane imaju sposobnost za borbu protiv žgaravice, proljeva, i zatvora. To je zato što su lako hrana za probavljanje.
Raspoloženje i pamćenje
Banane su možda najsavršenija hrana za  mozak na svijetu. Dostavljanjem hranjive tvari bitne za pravilno funkcioniranje neurološkog sistema, banane pomažu mozgu regulirajući raspoloženje i apetit, a također podržavaju važne kognitivne funkcije kao što su fokus i pamćenje.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...