utorak, 21. veljače 2017.

Ruke su joj bile prekrivene PLIKOVIMA, a zbog bolova je plakala satima. Trebale su GODINE da doktori utvrde pravi uzrok PATNJE ove 11-godišnje djevojčice!

f853ca7d21c22801af039e176af83b12


Njeni simptomi su bili zbunjujući – na granici nemoguće objasniti – ali intuicija majke pokazala se od neprocjenjive vrijednosti u pronalasku ispravne dijagnoze.
Ovi misteriozni simptomi su počeli da se pojavljuju kada je ona imala samo 4 godine. Ruke su joj bile pokrivene u plikove i rane nakon što je provela vrijeme na suncu, što je navelo doktore da vjeruju da pati od ekcema. Andrea Fulkerson, njena majka, nije bila uvjerena da je dijagnoza bila ispravna. Ona kaže novinarima da, kada bi se njena kćerka izlaziti, čak i za samo 20 minuta, ona je svedena na Jedino olakšanje su joj bile hladne kupke.
U Los Angeles utvrđena je tačna dijagnoza. Objašnjenje je eritropoetična protoporfirija. Ovo genetsko stanje proizlazi iz nedostataka u proizvodnji hemoglobina, što rezultira u oslobađanju toksičnih spojeva pod nazivom protoporphyrin. Oni koji boluju pate od fotosenzitivnosti, što dovodi do oticanja, peckanja, svrbeža, i crvenila kože.

Trenutno ne postoji lijek za ovu bolest.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...